hawaiifesten..

.. inträffade denna kväll.
kvällen blev klockren, på många vis. hände också många intressanta grejer:
en lampa gick sönder. plafonden i lottas rum rasade, en följd av en badboll som lektes med på ett missgynnande vis.
en vinöppnare gick sönder, direkt vi började använda den. det jobbiga är att vi lånade den av grannen. någonting att ta hand om imorgon..
många låtar sjöngs. med & utan gitarrkomp, många minnesvärda,
våra snittar blev uppätna.

nu ska jag sova.
aloha!

grattis bea!!


Jag & Bea i bryssel. för ett år sedan, ungefär.
Bea fyller 22 år idag och eftersom hon är king vill jag upplysa er alla om det!! det är roligt att fylla år, jag är lite avis.

anledningar till att mitt liv kunde varit bättre just nu:
* Bea fyller år och bor i belgien. det är långt bort. det är svårt att komma över med en tårta.
* Gustaf projektarbetar och leker i bangladesh. det är långt bort. det är svårt att komma över med en puss.
* min mobil har bara en plupp kvar på batteriet, vilket innebär att trots att min syster återvänt från Rom kan vi inte prata om livet och världen. jag kan inte ladda telefonen, eftersom jag glömt min laddare i skellefteå (lotta har också lyckats med exakt samma konststycke, hur otippat är inte det? eller kanske ganska tippat..) jag kan alltså inte heller ringa någon annan för att avreagera mej på att:
* jag hittar inga formanter i någon av vokalerna vi ska hitta formanter i, och jag har hört beryktas att det är uppemot 280 stycken. på torsdag får vi en ny labb. detta innebär att jag har jättelite tid att lyckas med något som jag inte alls klarar av.
* Lotta jobbar, så jag är ensam. (jag har fått erbjudande att komma och plugga hos Sofia, men orkar inte bege mej med datorn och allt)
* jag har bokat biljetter till en Londonresa med systeryster, men en av resorna har jag inte fått någon bekräftelse på och pengar har inte dragits. jag vågar dock inte boka ny resa, av rädsla att det ska dras i efterhand. vad ska jag göra? idéer uppskattas.
* mitt vaccinationsärr är inte alls så ärrigt som alla andras. det är bara platt och lite rött men jättejättelitet. jag blir nästan lite avundsjuk, trots att jag fasar för varigheten. (okej, det är kanske inte så farligt, det KAN vara så att sakerna tagit slut och jag nu drar till helt inte-så-allvarliga-alls saker, så jag ska nog sluta nu)

egentligen ska man inte klaga, när det är fint väder och man har mat och man har goda vänner och man ska ha en rolig fest på lördag och man vet att hur som helst så ska det nog lösa sig. för det vet man ju, man kommer alltid att ha mat och hur man än ser på det så kommer man alltid att ha det rätt så bra. jag har ingen rätt att klaga. det är bara en dålig sinnesstämning som lagt sig över mej. och trot eller ej: jag lyssnar på juno-soundtracket och det känns redan faktiskt bättre. "Loose Lips" med Kimya Dawson och "Tire Swing" med densamma är dagens rekomenderade låtar.


Laboration 1: Vokaler

jag sitter och lyssnar på "katten kapar gittans kex" och mäter vokalernas längd i millisekunder. det är helt otroligt inte spännande och helt otroligt tidskrävande. vi skulle egentligen till skolan för att sitta i labbet där och gå igenom med våran föreläsare, men ack så vi bedrog oss. det visade sig sen... att labbet inte kunde ta emot mer än tre personer samtidigt. och hur ska det då gå med en halv klass?

idag är det allahjärtansdag men jag har inte tänkt märka det så mycket, jag har ju min uppgift. sedan, ikväll, ska jag gå på ett stepmuskelpass med suffe och lotta :). lotta & jag ska också äta plättar ikväll (fastän hon envisas med att kalla det "pannkaka") med blåbärssylt & glass för att fira att vi klarade neurologitentan (jag är dock inte säker på att jag gjorde det, minns inte min kod men jag har listat ut att jag borde ha en kod som klarat det pga vem jag satt bredvid osv).

ihelgen blir det en sväng till skellefteå, ska träffa cesar, erik, mamma och min optiker bland annat.
sedan får vi se vad skellefteå har att erbjuda (får mej osökt att tänka på "skellefteå erbjuder - FJORTON GLADA DAGAR", för er som förstår vad jag menar).

ikväll ska jag prata med gustaf igen. det är nästan lite pirrigt, sådär som det är i början. men nu har det gått över halva sexveckor-tiden så det blir ljusare, precis som det blir utomhus. vädret är oförskämt fint idag och jag sitter här inne vid min dator - det är lite sorgligt.

lotta har förresten skrivit ett spännande blogginlägg om vad vi har för oss, för er som känner er nyfikna. det står också intressanta saker om hennes länsförsäkringskompisar där. jag har aldrig träffat dom, men efter det inlägget är jag inte säker på att jag vill?  : P

avslutningsvis vill jag bara säga; lev väl, och var glad att du slipper mäta vokalers längd! om du slipper, det vill säga. och hoppas vi ses på en hawaiifest nära dej (eller mej?) nästa vecka  :)


också en ledig fredag

Och Lotta bor numera här, sen i söndags. Var och hälsade på Linda igår - hon hade det skitfint i sitt nya hem! (Det var inte gula-gröna-rosa väggar;P)

Ett litet smakprov på hur livet med lotta är:


Karin & Lotta goes spådamer.


Karin & Lotta.. ja. Vad kan man säga?


Karin & Lotta goes "what the hell is going on"

Så nu har ni lite smakprov, på hur livet kan te sig på Matematikgränd 21 A. Känner ni er nyfikna, stop by.
Känner ni er avskräckta, we don't bite.

Gustaf har varit borta i 2 och lite mer veckor nu. X antal veckor & dagar kvar. Det är en tid. Tur att man har roligt, i alla fall, annars vore livet illa. Och igår pratade jag med honom på telefon, det var mysigt : )

Vi är lediga hur mycket som helst. Tre dagar i veckan. Det känns knappt som om vi pluggar till logopeder längre - vars är tentorna varannan vecka? (På tal om det - någonting har hänt med tentan vi gjorde i fredags. Vi skulle fått veta resultatet senast i tisdags, och ingen vet någonting.) Var är tentan överhuvudtaget? Och vi har inte ens några uppgifter?
(Jag vet att man inte ska ropa "yes " förrän man är över bäcken, men just nu är det så skööönt)

Vi har förresten ingen tv-bänk här hemma, vilket resulterar i mycket mindre tv-tittande samt att man verkligen får jobba på hållningen när man ser på tv. Det är nämligen omöjligt att se om man inte STRÄCKER på halsen.

Någon mystisk man (eller kvinna) kastade snöbollar på vårat fönster inatt. (Medans vi fortfarande var vakna) Detta skedde vid ungefär 4 tillfällen. Vi misstänker att det är samma mystiska man som igår när vi åt lunch på Corona försökte få mej att föja med och se "I am legend" eller alternativt bara gå på promenad eller dylikt.


Nu ska vi snart träna. Lotta är jättebra på att simma. Men det är inte det vi ska göra.Jag & en gåva jag fått av min saknade pojkvän.


RSS 2.0