trondheim

blev målet för överraskningen! en sån överraskning!
särskilt då det hela började med att erikolov dök upp och hämtade mej och lotta direkt efter vi skrivit tentan, och jag som vanligt var iförd min tentamundering: mina turjeans (trasiga deluxe), turskor (trasiga deluxe), glasögon och absolut osminkad (smink = otur, vem vet!) samt endast ett örhänge (hittade inte det andra och jag tänkte, ett turörhänge är bättre än inget!). jag hade ett fint linne i alla fall, tur var väl det för hemom fick man inte fara och inget ombyte hade jag... kändes faktiskt rätt skönt. att inte ha någonting att styra över eller säga till om.
färden började, lotta hade med lunch. söderut, jag tänkte "övik - det MÅSTE vara målet. längre kör dom aldrig" men erikolov körde förbi paradisbadet.
förbi sollefteå
östersund
och en thailändsk paviljong på kung chungalongkorns väg i jämtland någonstans (helt otippad, på en åker, en guldig paviljong, who knew?)
förbi åre, vars vi stannade och åt middag (och vi var inte framme än!!!)
sen råkade erikolov försäga sej. tur var väl det, för vid det laget var jag galet förvirrad och chockad.
ofta man far utomlands sådär bara över en natt? : ) jag har aldrig varit i norge förut knappt (bara bodö och mo i rana)

trondheim är jättefint, vädret var oslagbart. vi satt ute på kvällen vid niotiden i linne och frös inte!
trondheim var jättemysigt. två av de bästa människorna jag träffat i mitt liv i en stad med fina gator och byggnader och annat språk och andra människor och band som marcherade på gatorna och natur och havslukt och toppar och dalar och grönt gräs och ett hotel med jättesköna sängar.

nu är jag hemkommen och alldeles trött och sliten men jag har inte varit såhär glad på jättelänge känns det som, ingenting har någonsin behövts så mycket och ingenting har någonsin gjorts mot mej som varit så fint jag känner mej rörd in i märg och ben.

kanske uppdaterar med bilder. om ni har tur. lotta har trots allt en mobil som går att använda!
vi är värda så mycket mer.

veckans ros

går till Lotta, som har stått ut med mej iveckan. jag har varit i hennes närhet 24/7 och det är vi inte vana, men trots att jag gått från att vara sur som en citron till arg som en humla till glad som en sol (eller vad brukar man säga) till ledsen som ett regn så har hon typ inte ens klagat och hon har alltid gått att prata med tills det inte finns något mer att diskutera.

nu har hon till och med planerat en muntra-upp-överraskning tillsammans med Herr Älg (ni kanske känner honom under namnet "Erik-Olov") som jag får veta om imorgon. jag är så nyfiken att jag nästan dör.

iallafall, tack lotta!!

iövrigt känns livet rätt så.. mediokert och trist och långsamt. just nu. trots att det är världens vackraste vår ute. vi har iofs tenta imorgon också, vilket gör livet än mer surt.

jag längtar hem till skellefteå. kanske kommer till veckan, får se!


ps jag vet att jag är sämst på att uppdatera. tänkte att jag ändå var tvungen, man kan ju tro att jag är död eller något annars. och det vore ju hemskt.
.
drömde förresten (eller det måste jag ha gjort men det kändes inte som en dröm) att någon var i mitt rum inatt och bara var, det var galet läskigt och kändes så verkligt när jag vaknade (om jag nu vaknade).
still I dance through the rooms of the house of my dreams
not much 'round here is half as pretty as it seems
but it won't get bigger, it won't get better
so put that record on and dance with me
until the sadness is gone


onsdag jag är ledig!

sitter med Lotta och ser på Grays anatomy, vet inte om det stavas med E eller A kan aldrig minnas men jag tror att det är antingen boken eller serien som stavar med en och den andra med det andra (boken med alla bilder över kroppen).
Det är ett avsnitt som nyss var. Jag missade förra veckans avsnitt, kommer att missa kvällens också (middag hos erikolov och mattias hägrar). Tråkigt för det är så bra.
Emma är här  : ) fast hon är ute och går en promenad. Hoppas hon inte går vilse. Men det är ju bra att gå runt lite då lär man sig hitta. Jag tvättar kläder. Typ alla mina var i smutskorgen och nu är dom reeena : )

Det är sånt jag sysslar med, den första av fem lediga dagar.  : )

och så blinkar det till
röda gröna gula ljus

RSS 2.0